Waterstof Milk Run

Haalbaarheidsstudie bezorging waterstof op bedrijfslocaties


Hoe zorg je ervoor dat je aan groene waterstof komt voor één of enkele waterstofvoertuigen op je bedrijfslocatie, zonder meteen een eigen waterstofpompstation neer te moeten zetten? Een mogelijke oplossing: een mobiele waterstoftankwagen die dagelijks een rondje maakt langs meerdere bedrijven om waterstof af te leveren. Zo deel je de kosten en kun je stapsgewijs groeien naar een volwassen markt. Dit zogenaamde `Milk Run`-concept heeft HyMatters op het gebied van financiën, techniek en wet- en regelgeving uitgewerkt.

De behoeften van het Waterstof Consortium (zie onder) zijn als uitgangspunt genomen. Binnen de kaders van veiligheid, wet- en regelgeving, techniek en financiën zijn varianten uitgewerkt die voor de hedendaagse en toekomstige waterstofvraag uitvoerbaar zijn. Het blijkt dat het afleveren van 30 kilogram waterstof per dag technisch realiseerbaar is met een bestelbus of met een kleine truck. Hiermee kan een start gemaakt worden om waterstof op locatie te bezorgen om zo het gebruik van waterstof in de logistiek in een regio te versnellen. Hierbij is ook actief samengewerkt met de omgevingsdienst De Vallei om te bepalen welke wet- en regelgeving benodigd is. Voor het ontvangen van meer informatie over de resultaten kan met ons contact opgenomen worden.

Deelnemende partijen

Toyota Material Handling

Bosch Beton

Bruil

Veth Automotive

ACV Groep

Bidfood

Nieuwsitems

Waterstof project ‘Milkrun’ van start in Ede

Positieve uitkomst pilot ‘Milkrun’ waterstof project in Ede

 

Top